Mormors husregler

Gaven til mormor, kan godt være en udfordring herhjemme. Hun har nået alderen, hvor kommentaren altid er “jamen jeg mangler ikke rigtig noget”, når vi spørger efter en ønskeseddel. Men i år droppede vi de sorte tennissokker og håndcremen, og jeg satte mig til computeren og fik udarbejdet en ny plakat med mormors husregler. Det var en succes. Stor succes.

Min søn er mormors eneste barnebarn og de 2 er meget tætte. Jeg var ikke på samme måde tæt med min egen skønne mormor, men hun står stadig (sammen med min dejlige morfar) som noget helt særligt for mig. Hos mormor og morfar var der altid tid. Min mormor gik hjemme, bagte hjemmebag og lavede sin egen saft. Min morfar var ham, der fortalte de gode historier om de gamle dage – og alle de narrestreger, han havde lavet som barn og ung. Deres hjem var trygt og fredfyldt. Og jeg elskede at komme der.

Plakat med mormors husregler

I dag har mange bedsteforældre ikke helt den samme tid, men der er dog stadig noget særligt ved at komme hos mormor og morfar, farmor, farfar eller bedste. Og noget af det bedste er husreglerne – eller måske rettere manglen på samme. Hos mormor handler det nemlig ikke så meget om etikette og pli. Det handler om hygge og forkælelse. Nærvær og samtale.

Da jeg havde lavet husreglerne færdige viste jeg dem til min søn Magnus, som med et smil kiggede på mig og sagde “DET er lige min mormor”. Og ja, det er det. Og heldigvis er det sådan de fleste ser deres bedsteforældre. Som den hyggelige, rolige generation, der altid er der.

Kh Tine

Ps. Kender du en mormor, der kunne bruge mormors husregler, kan jeg fortælle, at plakaten snart komme til salg i webshoppen. Og ja, der bliver selvfølgelig også en til farmor, morfar, farfar og bedsterne.

 

Skriv et svar