SÅ kom det nye layout også til firmasider på facebook og præcis som ventet anvendes layoutet timeline, som vi i nogle måneder har kendt til de personlige profiler, også her. Og ja undskyld mit ordbrug, men jeg synes da bare, det sparker røv!

Det store cover giver store muligheder for kreativitet

I toppen af dette indlæg kan du se det cover, jeg her i weekenden har smidt på min kunstner-side på Facebook. Det er ret enkelt, men det tilfører siden en stemning og en sammenhæng med mit “produkt” og mit galleri, som jeg bare SLET ikke kunne opnå i det gamle layout. Så JA, jeg er begejstret.

Skal jeg anskue det lidt negativt, synes jeg, at det er lidt synd, at sidernes covers først er synlige, når man besøger de respektive sider. Rundt omkring i opslag er det jo stadig profilbilledet, der vises, og det går på siden hen og bliver en lidt sekundær ting, da coveret fuldstændig får magten. På min side synes jeg, det fungerer godt med et portræt, så besøgende kan se giraffen, men i opslag savner jeg så lidt, at min kunst repræsenterer mig… Men måske er det en nød, jeg selv må finde ud af at knække :)

Facebook! Behandl mine filer ordentligt!!! Be om…

Når nu vi er ved de lidt skeptiske anskuelser, så bliver jeg også nødt til at sige: “Facebook, hvad pokker er det, I gør ved de filer, vi uploader?”. Nu arbejder jeg jo professionelt med grafik, billeder og design hver dag, når jeg pænt passer mit arbejde hos Degn Grafisk – og jeg ved altså godt, hvordan man laver et stykke grafik til web helt efter bogen. Men jeg må konstatere, at det ikke er nok for Facebook.

Man ser det ikke så meget i fotos, men i farveflader med tekst går det indimellem helt galt – lidt afhængig af farven. Det har irriteret mig længe, og det er da ikke blevet mindre nu, hvor man har fået så stort et areal at boltre sig på – rent kreativt. På vores firmaside for Degn Grafisk kan du lige nu se et eksempel på Facebooks sabotage. Filen er lavet i de præcise mål, fylder ikke ret meget og står 100 % skarpt i Photoshop. Selv når man uploader i Facebook er den ok, men så snart man siger “gem”, bliver filen saboteret. Den nød SKAL knækkes!

Fedt administratorpanel

En stor forbedring ved det nye layout er også det nye administratorpanel. Det er et super stykke værktøj til hurtigt at få det gyldne overblik. Personligt har jeg savnet at kunne se sådan noget, som nyeste synes-godt-om-tilkendegivelser. Man er vel nysgerrig :o)

Du kan (måske) nå at ændre dit sidenavn

Noget af det helt nye er også, at du nu faktisk har mulighed for at ændre dit sidenavn. MEN det kræver, at du har under 100 synes-godt-om-tilkendegivelser. Har ikke den store forståelse for den begrænsning, men selvfølgelig er det fedt, at man lige efter oprettelse kan nå at ændre navnet. Så selvom jeg ikke selv kan anvende muligheden, er det da helt klart en forbedring for mange.

Send en besked

Facebook har nu også gjort det muligt, at man som “fan”, kan sende sideejeren/administratoren en besked. Det er jeg også sikker på er en ting, der vil blive taget godt imod og brugt flittigt fremover. Fin lille opdatering :)

Håber, du er blevet inspireret :)

Det var min lille fokus-tour i det nye facebook layout. Du kan finde lidt mere inspiration ved at klikke dig ind her: https://www.facebook.com/about/pages/ – og har du spørgsmål eller kommentarer er du som altid velkommen til at droppe en hilsen i kommentarfeltet. Har du brug for hjælp til at få lavet et fedt firmacover, er der selvfølgelig også hjælp at hente. Kontakt mig på tine@degngrafisk.dk

Rigtig god søndag :-)

 

Comments

Rigtig spændende indlæg vil jeg sige.
og hvis man bruge facebook, twitter og google+ rigtigt kan man få en masse ud af det.

Der er store muligheder for at forlænge sit websted igennem de sociale medier

Skriv et svar